top of page

Banjalučanima novi hotel "Palas" bode oči i ne uklapa se: Kič i šund

Nepromišljeno i monstruozno, kič i neukus, definicija nakaradnog, katastrofa... Samo su neki od komentara na društvenim mrežama na novi izgled hotela Palas. Jednostavno, pišu Banjalučani, bode oče i ne uklapa se.



"Frankenštajn. A najavili ste remek djelo. Šteta. Zaista je užasno“, jedan je od komentara.


Drugi korisnik napisao je da izgleda katastrofa.


"Katastrofa. Apsolutno se ne uklapa ni sa čim, niti ima bilo kakve veze sa Palasom i okolinom. Mijenjajte dizajn što prije“, dodao je on.


Drugi su se osvrnuli na istorijski značaj tog dijela grada.


"Od svih mogućih mjesta za neboder, vi ste odlučili da ga nakačite na grbaču lijepom, usklađenom i istorijski značajnom simbolu tog dijela grada“, naveo je jedan od korisnika.


"Katastrofa koje ja progutala stari dio Hotela“, još jedan je od komentara.


Komentariše se i na Trgu Krajine, mjestu gdje se trenutno, ruši nedovršeni dio "Palasa“ i gdje će se ukazati stakleno zdanje više od sto metara.


Jedni kažu da im ne smeta dašak modernog, drugi misle da je moglo drugačije, ali im je ipak, najvažnije da se stari "Palas" renovira.


Trebalo bi se uklopiti u stari ambijent, u redu je da bude toliki objekat , ali da se uklopi u ovu sredinu.


Gradonačelniku su mnogi zamjerili što je izgradnju nazvao "podvigom vijeka". Sad kad je vidio i komentare o izgledu hotela, i on se oglasio.


Pogledajte svjetske metropole, odgovorio je na društvenim mrežama.


"Osnovni koncept u arhitekturi je da novi objekti moraju odgovarati vremenu u kojem nastaju. Prirodno je da se stilovi gradnje prepliću i da svaki objekat oslikava epohu u kojoj je nastao“, poručio je on.


A gradonačelkniku i odgovor.


"Bolje bi se tvoja kuća stilom uklopila u stari dio hotela. Ovo je nakarada koja nikako ne pripada tu“, napisao je jedan od korisnika mreža.


Tek će, izgleda, da bude polemike oko novog hotela. Pokrenuta je i online peticija za promjenu njegovog izgleda. Oni koji su je pokrenuli, u šoku, nevjerici i zbunjenosti, kako kažu, traže da Banjaluka ne bude dio kiča i šunda.

bottom of page