top of page

Banjalučani jasno poručili: Na Rebrovačkom mostu je ugrožena bezbjednost pješaka

Dugi niz godina mještani naselja Borik upozoravaju na bezbjednost pješaka kod Rebrovačkog mosta gdje je u ponedjeljak poginula Milana Koprena, pedagog u Osnovnoj školi “Branko Radičević”.



Građani su jasni – potrebno je uraditi nešto kako se ne bi ponovila još jedna nesreća.


“Pješaci nisu bezbjedni. Pojedini vozači trebalo bi ponovo da polažu vozački ispit. S obzirom na tragediju koja se desila u ponedjeljak, smatram da bi se trebalo nešto uraditi po pitanju situacije na Rebrovačkom mostu”, kažu Banjalučani te dodaju:


Most je uzak za pješake, to se vidi. A i to trotoara što ima, je dosta neravno. Zimi, kiša, hladno, poledica, i eto nesreće – ističu Banjalučani.


Tatjana Cvijić, nastavnica u Osnovnoj školi “Branko Radičević”, koleginica tragično nastradale Milane Koprene, poslala je jasnu poruku.


“Počnimo da se bavimo krucijalnim pitanjima i zaštitom naše djece i nas građana. Ovo su naše ulice, ovo je naš most, ovo nije prva tragedija, uradite nešto povodom toga”, naglašava Cvijićeva.


Struka kaže – glavni problem zbog čega se dogodila i ova saobraćajna nesreća je u vozačima koji nisu dovoljno edukovani i ne paze kako voze, ali i loša saobraćajna infrastruktura.


“Problem je u edukaciji učesnika u saobraćaju. Moramo biti svjesni da se malo radi na edukaciji. Koliko vozač radi na edukaciji nakon što dobije vozačku dozvolu, to je pitanje”, ističe Milenko Stanetić, stručnjak za bezbjednost saobraćaja.


Prva nesreća na lokaciji kod Rebrovačkog mosta dogodila se 2011. godine. Prije dvije godine, na istoj lokaciji poginuo je slovenački konzul, a u ponedjeljak, još jedna nesreća, nažalost sa tragičnim ishodom. I pitanje je, koliko će ih još biti. Jer problem postoji, ali ga niko ne rješava, prenosi ATV.

bottom of page