Banjac: Republika Srpska i Srbija su jedno i to je aksiom Srpstva


Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac istakao je da je ponosan na manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", jer je to prilika da se Republika Srpska pokaže u punom kapacitetu u Srbiji i predstavi u najboljem svjetlu u svim njenim segmentima.Banjac: Republika Srpska i Srbija su jedno i to je aksiom Srpstva

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac istakao je da je ponosan na manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", jer je to prilika da se Republika Srpska pokaže u punom kapacitetu u Srbiji i predstavi u najboljem svjetlu u svim njenim segmentima.


"Republika Srpska i Srbija su jedno i to je aksiom Srpstva. Čast je za vrijeme ove manifestacije biti u Srbiji i predstavljati našu Republiku", poručio je Banjac.


On je večeras u Beogradu gdje počinju "Dani Srpske u Srbije" rekao da je Srbija najznačajniji partner Srpske u svim životnim segmentima.


"Zahvaljujući pomoći Srbiji, koja je konstantna od kada je na njenom čelu predsjednik Aleksandar Vučić i politika koju on predstavlja, Srpska je gradila nove škole, vrtiće, bolnice, puteve, mostove, a uskoro će graditi i istorijski memorijalni centar u Donjoj Gradini", naglasio je Banjac.


On je naveo da će u narednih sedam dana u deset gradova Srbije, između ostalog, biti promovisani i turistički potencijal Republike Srpske.


"Srbija je ključna kao država iz koje u Srpsku dolazi najviše turista. NPS će u narednom periodu predstaviti deo programa posvećen razvoju turizma u Srpskoj. Razgovarao sam o toj temi sa direktorom Turističke organizacije Republike Srpske, na štandu TORS u centru Beograda", rekao je Banjac za Srnu.