top of page

Banjac: Opasne izjave da je Dodik smetnja Srpskoj

Lider Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac ocijenio je da nema razloga da izbori u Republici Srpskoj budu ponovljeni, kao i da su veoma opasne izjave da je lider SNSD-a Milorad Dodik smetnja Republici Srpskoj, jer je izabran voljom naroda Srpske.- Očigledno da za nekoga volja naroda ne znači ništa i činjenica da glasove Republike Srpske broji Sarajevo govori o načinu na koji će se u budućnosti razvijati stvari - rekao je Banjac Srni.


Komentarišući izjavu lidera SDS-a Mirka Šarovića da vjeruje da će nepravilnosti u izbornom procesu dovesti do novog glasanja, kao i da je Dodik smetnja Republici Srpskoj, BiH i regionu i da se nada da će brzo otići, Banjac je rekao da Šarović izjavljuje upravo ono što je namjera nekih stranih centara moći.


- Ne smijemo govoriti da su ljudi ili predsjednici bilo koje naše političke parije, bilo iz vlasti ili opozicije, smetnja i da ih treba skloniti jer je to retorika nekih stranih ambasada i bivših visokih predstavnika, a Šarović bi trebao da zna kako to izgleda - istakao je Banjac.


On kaže da očigledno kultura političkog dijaloga više ne postoji, te ponavlja da su takve izjave opasne i za srpski narod i za Srpsku.


Banjac smatra da su "predstavnici opozicije glasnogovornici nekih stranih centara moći i ambasada", te kao primjer navodi izjavu predsjednika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića da je jedina normalna kazna zabraniti SNSD.


On je naglasio da nema razloga da izbori u Republici Srpskoj budu ponovljeni jer ne postoje nepravilnosti, te da bi takva entualna odluka Centralne izborne komisije BiH bila politička i donesena pod pritiskom.


- Oni /opozicija/ očigledno hoće da se izbori odvijaju toliko puta dok njihovi kandidati ne budu izabrani. To se neće desiti - kaže Banjac.

bottom of page