top of page

Asocijacija izbjegličkih udruženja Srba: Puna podrška Dodiku i Cvijanovićevoj

Asocijacija izbjelgičkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske u Beogradu na predstojećim opštim izborima za parlament Republike Srpske pruža punu podršku SNSD-u, kao i Miloradu Dodiku za izbor predsjednika Srpske i Željki Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.



U saopštenju iz ove asocijacije navodi se da su izbjegli i prognani Srbi iz Hrvatske kao najveći stradalnici u građanskom ratu i raspadu bivše SFR Jugoslavije našli svoj dom i na području Srpske i Srbije i osjetili bratsku solidarnost.


"Za sve ovo vrijeme svoju nesebičnu pomoć pružio im je Milorad Dodik naprije kao predsjednik Vlade, a zatim i kao predsjednik Srpske i član Predsjedništva BiH. Bez njegovog razumijevanja i pomoći ne bi bili u stanju da riješe mnoge životne probleme i obezbijede egzistenciju za svoju porodicu", ističe se u tekstu.


Zato, članovi ove asocijacije izbjeglih Srba iz Hrvatske očekuju da će njihovi zemljaci koji su novi dom našli na području Republike Srpske dati svoj glas za pobjedu SNSD-a i njegovog predsjednika Milorada Dodika.


"Ova pobjeda obezbjeđuje kontinuitet dosadašnje politike i opstanak Republike Srpske koja je izložena mnogim izazovima. Ona u isto vrijeme predstavlja i garant svima koji sada tamo žive da neće doživjeti našu sudbinu", navode udruženja izbjeglih Srba iz Hrvatske.


Opšti izbori u BiH biće održani u nedjelju, 2. oktobra.

bottom of page