top of page

Analitičari upozoravaju: Biračko tijelo opozicije stagnira

Rejting opozicije u Republici Srpskoj je u padu. Da će do izbora doći do veće integracije, sumnjaju analitičari. Zbog grešaka i razdora među njihovim redovima doživljavaju debakl iz dana u dan. Toga još uvijek svjesni nisu. Na to sve vatru je podgrijao malo i Kristijan Šmit koji uzima stvari u svoje ruke.



Rascjep unutar opozicije počinje kada su se članovi opozicije PDP-a odlučili podijeliti između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića. Da su uz Stanivukovića ostali njegovi najbliži saradnici, savjetnica za medije gradonačelnika Tanja Vukomanović, menadžer grada Bojan Kresojević i ostali, svjedoče njegovi učestali performansi gdje Branislava Borenovića i Jelene Trivić nema ni u priči.


Da ovaj dvojac radi isključivo za vlastiti interes i za političke poene svjedoči i njihovo sastančenje sa Kristijanom Šmitom, što su mnogi u Republici Srpskoj osudili.


Opozicija je komična, pokušavaju na svojim skupovima skrpiti masu, ali fotografije razotkrivaju. Kao da su već dobili nokaut od građana. Drže isprazne mitinge, ne nude ni jedno inovativno rješenje, ne znamo šta su glavne poruke, osim da je ugrožena demokratija, što svakako nije nešto što zanima prosječnog glasača.


“Ujedinjeni” za Srpsku, a nikada više razjedinjeni i nikada više ne pružaju podršku onima koji su protiv Republike Srpske i sprskog naroda.


Umjesto da analiziraju svoje greške, posebno oko predstojeće kampanje, oni na jedan loš pokušaj prikrivaju debakl što neće nimalo podići kredibilitet opozicije, koja se uvalila u blato zahvaljujući isključivo Drašku Stanivukoviću i Jeleni Trivić.


Trivić je nedavno procijenila da joj Draško Stanivuković pravi više štete nego koristi.


“Ona procjenjuje da je snažnija ako djeluje bez mene, to je njena odluka, a moje je da poštujem”, priznao je Staniuvković u jednom intervjuu.


Danas su zajedno ujedinjeni u lošoj glumi. Pokušavaju ispratiti 49. rođendan Jelene Trivić na što bolji mogući način, kako bi putem društvenih mreža građanima predstavili da sve dobro štima, a nakon izbora kojim putem će oni okrenuti, pokazaće se.




bottom of page