top of page

Ada na izvoru zaraze; Mještani se plaše za zdravlje


Nemoćni mještani Ade, u Ulici Petog prigradskog puta obratili su se ponovo našem portalu gdje su naveli kako mjesecima unazad vode borbu s nemarnim komšijom koji je napravio divlju deponiju u svom dvorištu, a koja se trenutno proteže duž cijele ulice. Zabrinute i zgrožene komšije su se obraćale Gradskoj upravi nekoliko puta, međutim deponija se i dalje nalazi na istom mjestu, a otpada je sve više.



“Jedan čovjek ovdje mjesecima dovlači smeće. Drugi mještani Ulice peti prigradski put prijavljuju komunalnoj policiji, nose fotografije i dopise nadležnim organima i niko od njih ne reaguje. Komunalna policija je izašla dva puta na teren i ništa nisu riješili”, rekla nam je jedna od mještanki u naselju Ada.



Nagomilane vreće napravile su deponiju, a ovakva slika pored kontejnera u Banjaluci je postala svakodnevnica. Sve češće viđamo dijelove namještaja, kao i grane ili pokošenu travu.



Građani naselja Ada kažu i da osjete smrad smeća te da su zabrinuti da bi zbog visokih temperatura mogla izbiti i zaraza, ali dfa bi deponija mogla postati leglo zmija.


Problem sa smećem ostao je isti kao i zimus, čak je deponija postala još veća u prethodnom periodu.


Divlje deponije sve češće niču po banjalučkim naseljima. Iako građani nadležnima ukazuju da u njihovim naseljima nedostaju kante za otpatke, oni taj problem ne prepoznaju. Nadležno odjeljenje za komunalne poslove je mjesecima uspavano, a u banjalučkom naselju Ada velika količina smeća stoji mjesecima na istom mjestu.



bottom of page