top of page

Оdbornici u Skupštini grada pitali gradonačelnika: Zašto su prekinuti radovi na rekonstrukciji Subotičke ulice?


Odbornici u Skupštini grada Banjaluka javno su pitali nadležne u Gradskoj upravi, tačnije gradonačelnika Draška Stanivukovića zašto su prekinuti radovi na izgradnji i rekonstrukciji Subotičke ulice u naselju Šargovac i zašto traju toliko dugo?



''U ime građana Šargovca i Drakulića, koji pored ostalih poreskih obveznika finansiraju ovaj projekat, postavljamo pitanja nadležnim organima: Zašto se ne gradi trotoar sa obje strane ulice kako je predviđeno i obećano, te zašto se nije pristupilo izgradnji potpornog zida?'', odbornici Skupštine grada postavili su ova pitanja.


Kako saznajemo, predsjednik SPS-a Goran Selak, ali i mnogi drugi predstavnici SPS-a inicirali su niz projekata od opšteg značaja u naselju Šargovac. Do sada su pokrenuli rekonstrukciju i izgradili Šargovačku ulicu u dužini od 2 kilometra, kao i mnoge druge važne projekte. Nakon konstantnog insistiranja započela je i rekonstrukcija Subotičke ulice i to od ulaza na tranzit do Djevojačkog mosta.


''Subotička ulica je važna saobraćajnica koja spaja dva banjalučka naselja Šargovac i Drakulić. Rekonstrukcijom ove saobraćajnice bili bi riješeni veliki infrastrukturni problemi, što bi od naročitog značaja bilo za bezbjednost naših najmlađih, naših učenika, ali i svih građana ovog dijela Banjaluke. Rekonstrukcija Subotičke ulice prema projektu i prema javnim najavama gradskih vlasti obuhvata izgradnju saobraćajnice, ulične rasvjete, kanalizacione mreže, trotoara sa obe strane i autobuskih stajališta'', izjavio je Milošević, odbornik SPS-a.


Rok za završetak radova je kraj februara i početak marta 2024. godine. Više od dva mjeseca je prošlo od roka za završetak radova, ali radovi se ne izvode planiranom dinamikom. Rokovi su probijeni, a od obećanog nema ni polovina.

bottom of page