top of page

Šta je ostalo od Stanivukovićevog Tima za reviziju?

Draško Stanivuković i njegov Tim za reviziju pokušali su napraviti novu aferu propraćenu novim performansima, a tiče se „Vodovoda“. Bez Tima za reviziju predstavljen je novi izvještaj, pa mnogi kažu kako izvještaj nije relevantan te kako nije potkrepljen pravim dokazima. Gdje se izgubio Stanivukovićev Tim i zašto članovi nisu više uz njega?


Na nedavno održanoj pres konferenciji gradonačelnik je opravdao odsustvo samo jednog člana. Iako tvrdi da tim i dalje radi u punom kapacitetu u njihovo ime govori samo i jedino gradonačelnik Draško Stanivuković. Iz kojeg razloga, ostaje tajna.


Što se tiče plaćanja, takozvani članovi Tima za reviziju dobijaju pozamašnu cifru za svoj rad, iako izvještaje dostavljaju svako pola godine. Mjesečna plata ovoga tima iznosi 1.800 KM.


Članovi tima


Da se vratimo na početak konstituisanja članstva Tima za reviziju. Na početku sve je djelovalo organizovano i tim je bio u punom sastavu, od pet članova. Predsjednica i ovlašćeni revizor Diana Cvijić, advokati Jovana Kisin i Dario Sandić, radnici gradske uprave, pravnica Sanja Bulara i Jelena Kos, diplomirani inženjer građevine, imena koja su predstavljala ovaj tim.


Ubrzo je došlo do osipanja članstva. Ona koja iz Tima prva odlazi bila je Diana Cvijić, predsjednica tima, kao i ovlašteni revizor. U ranijim pisanjima medija, Diana je tim napustila nakon 15 dana, a razlog je bio potpisivanje kriminalnog Aneksa 4, kojim su gradonačelnik i njegov gradski menadžer Bojan Kresojević olakšali gradsku kasu za 329.999, 4 KM. Novac je poklonjen firmi ,,Kozara putevi’’ za nepostojeće radove na već završenom mostu u Srpskim Toplicama. Diana Cvijić, koja je poznati revizor i radi u jednoj od najvećih osiguravajućih kuća u Republici Srpskoj, kako pišu mediji, potpuno razočarana nije mogla preći preko ove kriminalne radnje. Od marta mjeseca 2021. godine nema više ni advokata Jovane Kisin koja zbog iste stvari odlazi iz tima.


U timu su ostali advokat Dario Sandić, kao spoljni saradnik, te dvoje uposlenika Gradske uprave – Jelena Kos, inženjer građevine i pravnica Sanja Bukara. Iako je najavljivano da će oni javnosti svaki mjesec podnositi izvještaje, to se ne dešava. S obzirom na to da se ostatak članstva ne pojavljuje više u javnosti i medijima tokom predstavljanja izvještaja polemiše se da su i oni gradonačelniku okrenuli leđa i ostavili ga samog u timu. Jer, da je drugačije izvještaji bi se podnosili na mjesečnom nivou.


Kada će Stanivuković sebi, a i građanima Banjaluke priznati činjenicu da od formiranog tima nema ništa, pokazaće vrijeme, kao što je pokazalo da je dolazak revizorske kuće iz Beograda, koja se nikad nije pojavila u Banjaluci, bila još jedna u nizu laži i obmana građana Banjaluke.


bottom of page