top of page

Šmit ignoriše stav Republike Srpske, prijeti Dodiku

Kristijan Šmit gostovao je sinoć u Centralnom dnevniku na Face televiziji gdje jer rekao da će raditi na tome da se u budućnosti stvari u BiH odvijaju bez srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika čime je direktno ignorisao stav Republike Srpske i srpskog naroda.


Koliko Šmit ne poštuje volju srpskog naroda govori činjenica da je rekao da će donijeti neke odluke ukoliko Narodna skupština Republike Srpske na povuče određene odluke.

,,Ako se ne povuku odluke Narodne skupštine Republike Srpske, onda kako to Šekspir kaže: 'Uradiću prije nego što ću pričati o tome!' Mogu očekivati određene odluke, ali ko će donijeti odluke i kakve će biti vidjećemo", rekao je Šmit.


Apsurdno je da Šmit, koji nije nema odobrenje Savjeta bezbjednosti UN-a da vrši funkciju visokog predstavnika u BiH, osporava odluke najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj.


Koliko je Šmit neprijateljski raspoložen prema Republici Srpskoj i Dodiku govori i činjenica da je zaprijetio i Bonskim ovlaštenjima, za koja kaže da su u ladici.


Takođe je apsurdno da Šmit poziva na ignorisanje Dodika koji funkciju srpskog člana Predsjedništava obavlja izborom voljom građana Republike Srpske.


Šmit poručio da neće poništiti Inckov zakon, a da će biti kažnjeno sve što je protiv Dejtona i istakao da su "Međunarodna zajednica, EU, SAD i visoki predstavnik" su na istoj strani".


Šmit je gostujući na Face TV potvrdio da se stranci sve više miješaju u odnose u BiH navodeći da se Britanci sve više okreću BiH.


,,I Britanci se više okreću BiH. Sa Pičom sarađujem. Razgovarao sam i sa generalnim sekretarom NATO-a, međunarodna zajednica neće skrenuti oči sa BiH", rekao je Šmit i pohvalio se da je njegov brat komandant EUFOR-a.

bottom of page