top of page

Šekara: Niko nema pravo da razvlašćuje institucije Srpske, volja građana se mora poštovati

Član Glavog odbora SNSD-a Srđan Šekara rekao je danas da se volja građana Republike Srpske mora poštovati i da niko nema pravo da razvlašćuje njene institucije, te pozvao opoziciju da se suoče sa činjenicom da su poraženi.



"To će biti poruka koju će sutra sa velikog narodnog okupljanja moći svi jasno da čuju, a to što nekome neće goditi, to što će biti glasna, snažna i odlučna jeste njihov, a ne problem slobodnomislećeg naroda koji je u slobodnom i demokratskom izbornom procesu odlučio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik", rekao je Šekara Srni.


On je pozvao opoziciju u Srpskoj da se osvrne na rezultat koji je ostvarila na proteklim opštim izborima i prihvati jasno izraženu volju sopstvenog naroda koji je u demokratskom procesu poručio ko je pobijedio, a ko izgubio.


"Ako imaju imalo dostojanstva, u šta sumnjamo, imajući u vidu sve što su radili i još rade od izborne noći naovamo. Ipak još nije kasno da pogledaju istini u oči i suoče se sa činjenicom da su poraženi i da ne postoji ta Centralna izborna komisija BiH, niti političko Sarajevo, pojedine ambasade i elementi obavještajno-bezbjednosnog podzemlja koji mogu da u ime Republike Srpske i njenog naroda prekrajaju izborne rezultate i odlučuju o izbornim pobjednicima", poručio je Šekara.


On je istakao da je to teško očekivati od onih koji su u "podaničkom blatu" i koji su potrošili silan novac za ispunjenje svojih ličnih ambicija, ali i, što je mnogo opasnije, antisrpskih ciljeva unutrašnjih i spoljnih centara moći da i razmišljaju o nečemu što bi se poslije svega moglo nazvati časnim izlazom iz krize koju su svjesno prouzrokovali.


Šekara je podsjetio da su lideri opozicije u Srpskoj, proglašavanjem lažne pobjede, slavljem bez povoda, činjenično neutemeljenim protestima i nerazumnim, preuranjenim i pravno nedopuštenim zahtjevima koji su naišli na otvorenu pomoć CIK BiH i njihovih mentora pokušavali kontaminirati i delegitimisati izborni proces za predsjednika Republike i da u tome nisu stali ni na trenutak, te da sada ne treba da se "čude i užasavaju" nad potrebom naroda da velikim mitingom iskaže spremnost za odbranu Republike Srpske.

bottom of page