top of page

Đoković šokiran posjetom u svlačionici uoči meča: Ovo nisam doživio za 20 godina karijere

Novak Đoković ostao je šokiran zbog posjete koju je uoči sinoćnjeg meča Davis Cupa imao u svlačionici dvorane u španskoj Malagi jer su u nju ušle osobe zadužene za doping kontrolu.



Običaj je ovakvu kontrolu vršiti nakon mečeva, a Đoković je to morao napraviti sat i po prije svog okršaja s Cameronom Norriejem.


Na kraju je srbijanski teniser slavio i donio važan trijumf Srbiji za plasman u polufinale, a poslije meča je govorio o doping kontroli.


"Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, treba da dam krv. Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz antidoping agencije. Nisam vjerovao da su donijeli takvu odluku, za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i po prije meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin“, rekao je Đoković za Sport Klub pa dodao:


"Nelogična situacija i odluka. Rekli su mi da je jedan od važnih razloga te odluke to što bi se kasno završilo, pa da nam daju više vremena za odmor, ali dan je pauze bio… Ljudi iz antidoping agencije ne bi da ostaju do kasno, to je bio drugi razlog".


Istakao je da podržava testiranje, ali ne u takvom trenutku.


"Podržavam da se testiram ja ili bilo ko – sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam vidio nikakav razlog ni logiku, ali to je što je – sad ću da vadim krv, ali nadam se da će da promijene takve odluke. Sramno je to što su uradili", zaključio je Đoković.


Nakon meča je Đoković imao i manji obračun s navijačima, koji su mu zviždali dok je govorio i tako ga ometali.


"Slobodno se derite, lakše ćete spavati. Morate da imate poštovanja prema drugim ljudima. Idite kući", poručio im je Đoković.

bottom of page