top of page

Đoković osvajač Rolan Garosa!


Novak Đoković osvajač je Rolan Garosa za 2021. godinu, bio je bolji od Stefanosa Cicipasa sa 3:2 u setovima. Rezultatski 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.


Ovo je druga titula na Rolan Garosu i 19 na grend slem turnirima za Novaka koji se približava Nadalu i Federeru koji imaju po 20.


Oni koji prate i navijaju za Đokovića znaju da ni meč lopta nije kraj za srpskog tenisera. U trenutku kada je gubio sa 2:0 u setovima, meč nije bio riješen i čekao se odgovor Novaka koji je stigao u sljedeća tri seta. Još jednom je dokazao zašto je jedan od najboljih svih vremena.


Grk je bio vrlo raspoložen za igru i nije dopuštao Đokoviću da nametne svoj tempo. Sjajno se kretao u odbrani i bio precizan u napadu.


Prvi set je počeo tvrdo i osvajao se gem za gemom. Na servis Cicipasa pri rezultatu 5:5 Đoković stiže do brejka i servirao je za set. Nije ga uspio odbraniti, a Cicipas je bio bolji u taj-brejku sa 8:6.


U drugom setu Novakov umor došao je do izražaja. Na startu je izgubio gem, a svoje servis gemove teško je dobijao. Do kraja seta Grk dolazi do još jednog brejka i završava set sa 6:2.


Nakon niza propuštenih brejk prilika, Đoković iskorištava jednu i čuva je do kraja trećeg seta koji osvaja sa 6:3. Novak je polako ulazio u prepoznatljivu formu, a Cicipas je nastavio da daje sve od sebe.


Četvrti set Đoković otvara prepoznatljivo. Na startu uzima brejk i sigurno ga brani. Odmah zatim dolazi do novog brejka protiv Grka koji na terenu djeluje izgubljeno. Nije bilo ni traga Cicipasu iz prva dva seta, počeo je da razbija reket i psuje dok je Novak mirno privodio set kraju. Grk je do kraja stigao do dva gema, a set je završen rezultatom 6:2 za Đokovića.


Početkom petog seta Đoković propušta brejk priliku do koje dolazi već na sljedećem servisu Cicipasa. Grčki teniser je ušao veoma nervozno u peti set i nije olako dolazio do gemova na svoj servis. Đoković je opet bio siguran u svoju servis igru i posljednji set dobio sa 6:4.


Đoković je u istoj situaciji bio i protiv mladog Matea Beretinija u četvrtfinalu od kojeg je gubio 2:0, a onda preokrenuo meč u svoju korist. Nakon 4:0 za Đokovića u petom setu, Beretini je predao meč.


Treba napomenuti da je ovo istorijski uspjeh za Cicipasa kojem je ovo bilo prvo finale nekog grand slam turnira. On i Đoković odigrali su ukupno osam mečava, u šest je Đoković bio bolji.


Novak Đoković imao je 54 vinera i 42 neiznuđene greške, a druge strane Stefanos Cicipas imao je 61 viner i 44 neiznuđene greške.


Statistika prije meča davala je ogromnu prednost Srbinu. Cicipas ga nikada nije pobijedio na ovoj podlozi, a izgubio je četiri posljednja susreta protiv Đokovića.

bottom of page