top of page

Đoković: Izvinjavam se navijačima

Novak Đoković nije uspio da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je poražen u polufinalu muškog singla, a potom je izgubio i meč za bronzu - dok je morao da odustane i od borbe za treće mjesto u miks-dublu pošto je bio iscrpljen, ali i povrijeđen.



Srbija je tako ostala bez medjalje u tenisu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, ali dobra vijest je da ovo nisu bile posljednje na kojima je učestvovao najbolji teniser svih vremena.


"Izvinjavam se navijačima, želio sam medalje isto koliko i oni", počeo je Novak.


"Dao sam sve od sebe... Čast mi je da igram za Srbiju i želim da igram i u Parizu 2024. godine!", dodao je srpski as.


Najbolji teniser svijeta je rekao da mu je srce na mjestu jer je dao sve od sebe.


"Izvinjavam se svim navijačima u Srbiji koje sam razočarao. Znam da su mnogi od mene očekivali medalju, i ja sam. Žao mi je i zbog Nine, ali tijelo mi je potpuno otkazalo, igrao sam pod lijekovima i bolovima i nenormalnom iscrpljenošću", zaključio je Novak.


To znači da će Đoković napasti zlatnu medalju i sa punih 37 godina, što će biti njegove čak pete Olimpijske igre.


Prvi put je učestvovao u Pekingu, kada je osvojio bronzanu medalju, do sada jedinu koju ima u kolekciji sa OI, da bi potom u Londonu bio četvrti, a u Riju je poražen već u prvom kolu.


"Tri godine, nije daleko, ali donekle i jeste, nemam više 25 godina, ali opet ne vidim ni kraj karijere, da mi je jasno da ću da odigram jos godinu-dvije i to je to. Olimpijske igre ATP kup, Dejvis kup, grend slemovi, to me najviše inspiriše da nastavim. Igranje za Srbiju je privilegija i čast i želim da igram u Parizu i dalje, nadam se nekom boljem ishodu, ako budem tamo, da osvojim barem jednu medalju", iistakao je skhrani Novak.

bottom of page