top of page

Đajić sa sinom generala Momira Talića: "Veliko priznanje, za generala, ali i za njegovu porodicu"


Sin generala Momira Talića sastao se sa predsjednikom GrO SNSD-a Vladom Đajićem te istakao kako je Ključ grada Banjaluka, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banjaluke”, koja je dodijeljenja posthumno njegovom ocu generalu Taliću veliko priznanje kako za generala tako i za njegovu porodicu. Prijedlog za nagradu generalu Taliću dao je Klub odbornika SNSD-a u Skupštini Grada.



"Velika nam je čast što će na naš prijedlog Ključ grada Banjaluka, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banjaluke” posthumno ove godine dobiti i general Momir Talić. Sin generala, Momir Talić za kaže da je to veliko priznanje, za generala, ali i za njegovu porodicu", navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici dr Vlado Đajić.


Kako dalje navode, general Talić mnogo je zadužio srpski narod, Republiku Srpsku i Banjaluku, a je ovo samo jedan mali čin kako bi mu se iskazala vječna zahvalnost za njegova nesebična d‌jela u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i za sve što je učinio za svoj narod.


"General Talić je hrabrošću, profesionalnošću i komandovanjem vojnim formacijama najvišeg ranga, u posebno složenim ratnim uslovima pokazao izuzetnost, lik i d‌jelo srpskog vojskovođe, vođe i čovjeka svog naroda", zaključuje se u objavi.

bottom of page