top of page

Đajić pokrovitelj manifestacije "Fudbalom protiv stigme"

Danas je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske obavljen pregled članova Daun sindrom centra Banjaluka. Ženski dio DSC-a će u četvrtak uz podršku momaka iz ovog centra odigrati fudbalsku utakmicu sa doktoricama iz ove ustanove s ciljem da se svi izbore sa diskriminacijom osobama sa Daunovim sindromom i diskriminacijom žena uopšte.



Dr Slavica Zeljković, kapiten ekipe UKC Republike Srpske i načelnik Urgentnog centra rekla je da je sve spremno i da doktorice jedva čekaju utakmicu kako bi sve zajedno pobijedili stigmu i zahvalila se pokrovitelju manifestacije, ambasadoru osoba sa Daunovim sindrom generalnom direktoru prof. dr Vladi Đajiću.



Zoran Jelić, direktor Daun sindrom centra rekao je da je ovo antistigmatska utakmica pod nazivom "Fudbalom protiv stigme", kojom će se pokazati da djevojke sa Daunovim sindromom mogu igrati fudbal rame uz rame sa heroinama koje su se prethodne dvije godine borile protiv virusa korona.



"Naše djevojke će uz podršku momaka igrati fudbal sa doktoricama iz UKC-a Republike Srpske, a ovo je utakmica na kojoj ćemo se izboriti protiv diskriminacije osoba sa Daunovim sindromom i diskriminacijom žena uopšte", rekao je Jelić.

bottom of page