top of page

Đajić odgovara na optužbe Stanivukovića: Nisam organizator koncerta

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, izjavio je da ga je sramota što je Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke.



Đajić je komentarišući jučerašnje dovoženje autobusa “Ko to tamo krade” pred UKC, rekao da je taj potez dno- dna.


“Čudi me, ja sam u njegovoj okolini smatrao dvije osobe, hajde da kažem pod navodnicima normalne. Moji doktori su rekli, mislili smo do juče da je normalan i on. Doći autobusom ovdje gdje se liječe djeca, gdje se liječe bolesni, gdje se zdravstveni radnici bore za živote tih ljudi. Ovo je sveto mjesto. Juče nedjelja. Napustili svoje porodice, napustili sve, došli da pomažu ljudima, juče smo imali preko 1.000 pacijenata ovdje“, kaže Đajić.


Dodaje da su njegovi saradnici, sestre i ljekari guglali i tražili, te da nije zabilježeno u istoriji ni u jednoj državi, ni u jednom gradu da je gradonačelnik uzeo autobus i mitingovao ispred Kliničkog centra.


“Jutros smo imali sastanak. Zgroženi su doktori i sestre, zgroženi su svi zdravstveni radnici i prenose utiske pacijenata koji su svi zgroženi kakvu osobu imamo na čelu Gradske uprave. Bilo je njegovih ekscesa, izleta, svega, osim da je bilo rada. Ništa nije uradio. Ovo juče je bila katastrofa. Evo sramota me da komentarišem, a sramota me kao profesora i rukovodica ove ustanove gdje je oko 2.000 fakultetski obrazovanih ljudi, sramota me da mi je takva osoba gradonačelnik”, napominje Đajić.


Komentarišući optužbe da troši enormna sredstva za organizovanje zabavnih sadržaja, Đajić kaže da je riječ o lažima i uvredama.


“Ja prvo nisam organizator. Mi smo imali jedno veče gdje sam ja otpjevao tu jednu pjesmu onako smo se zezali, da malo skrenemo pažnju na našu tradiciju i na muziku krajišku. I to je dio folklora našeg. Mi slušamo englesku, američku i evropsku muziku i etno slušamo i zabavnu i narodnu. Eto kao što Srbija ima Guču, kao što drugi imaju neke svoje tradicionalno, mi smo skrenuli pažnju na tu krajišku pjesmu gdje sam ja tu pjevao. Onda su me ti izvođači zamolili da ja malo gostujem s njima, da im malo pomognem kao poznata ličnost, u moralnoj podršci. Ja nisam uložio nijednu marku u krajiške pjesme, tu sam više kao neka prepoznatljiva osoba koja pomaže sve”, izjavio je Đajić.


bottom of page