top of page

Đajić: Klinika za kardiohirurgiju Srpske počela sa radom, uspješno operisano 40 pacijenata

Sa ponosom mogu da kažem da je Klinike za kardiohirurgiju Republike Srpske završena i da je počela sa radom. Uspješno smo operisali 40 pacijenata, rekao je ovo Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.



Đajić je pozvao građane Banjaluke i cijele Srpske da zajedno sa zaposlenima u UKC RS, rukovodstvom Srpske i sa kolegama iz Srbije svečano obilježe otvaranje Klinike za kardiohirurgiju sutra u 12 časova.


"Danas imamo priliku da najavimo zvanično otvaranje Klinike za kardiohirurgiju. Napravili smo jedan divovski posao koji predstavlja jedan novi standard u zdravstvenom sistemu Republike Srpske. Uspjeli smo uspješno da operišemo 40 pacijenata i naša glavna satisfakcija jesu životi tih pacijenata, utisci i sve ono što možemo da uradimo za naše stanovnike“, rekao je dr Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju u UKC Srpske.


Doktor Šobot je dodao da je otvaranje Klinike za kardiohirurgiju istorijski događaj i napomenuo da su u Klinici 6. juna počele operacije vitalno ugroženih pacijenata.



"Cilj nam je bio da Kliniku otvorimo i ranije, ali se dogodila pandemija virusa korona, te smo sačekali da uslovi budu najpovoljniji za otvaranje", rekao je Šobot.


Klinika za kardiohirurgiju smještena je u objektu "Južno krilo" na prvom spratu UKC RS i prostire se na površini od oko 1.500 metara kvadratnih.


Odjeljenje se sastoji od četiri operacione sale, te svih potrebnih pratećih ambulanti i prostora za pripremu i oporavak pacijenata, operacione sale su modularne, izrađene i opremljene prema svjetskim standardima. Intenzivna njega ima 10, a odjeljenje 13 kreveta.


Izgradnjom, opremanjem i puštanjem u rad Klinike za kardiohirurgiju, pacijenti neće morati odlaziti u inostranstvo, gdje su dugačke liste čekanja.



bottom of page