top of page

Đajić jasan: Penzioneri se ne smiju ponižavati, isplatiti im njihovih 100 KM


Akcija prevencije moždanog udara je u toku. Nakon održanog predavanja na temu prevencije i očuvanja zdravlja, počeli su pregledi svih penzionera koji su se prijavili u proteklom periodu. Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić ističe kako je do sada pregledano 80 penzionera, a kod pojedinih su utvrđene određene patološke promjene. Prof. dr Đajić se ovom prilikom osvrnuo i na neisplaćenih 100 KM podrške penzionerima od strane Gradske uprave te je rekao kako se penzioneri ne smiju ponižavati s obzirom da su oni ti koji su gradili Banju Luku i stvorili Republiku Srpsku.


foto: Facebook Dr Vlado Đajić


„Danas smo pregledali 80 penzionera i kod njih 17 smo pronašli značajnije patološke promjene na krvnim sudovima vrata i glave. Dok mi iz Savjeta za zdravstvo SNSD-a Banja Luka besplatno pregledamo penzionere i sprečavamo nastanak moždanog udara, a to činimo preglednom koji u privatnim ordinacijama košta oko stotinu maraka, gradonačelnik Draško Stanivuković i njegovi saradnici odbijaju da isplate našim penzionerima po 100 KM, a na šta imaju zakonsku obavezu po odluci Skupštine Grada“, poručuje prof. dr Vlado Đajić.


Đajić ističe kako ovim putem oštro osuđuje ponašanje gradonačelnika Stanivukovića. „Ponižavanje naših penzionera i otimanje njihovih stotinu maraka“, naglašava Đajić.


foto: Facebook Dr Vlado Đajić


„Insistiramo da ih u narednih par dana isplate. U protivnom bićemo prinuđeni da zajedno sa penzionerima izađemo pred Gradsku upravu“, kategoričan je Đajić.


On dodaje da su penzioneri ti koji su izgradili Banju Luku i stvarali Republiku Srpsku i ne smiju se ponižavati.


Video: Facebook Dr Vlado Đajić

bottom of page