top of page

Ćosić: Činjenica je da su Dodik, Cvijanovićka i SNSD pobjednici

Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović srpski član Predsjedništva BiH, a SNSD je osvojio najviše glasova, oni su izborni pobjednici i to je jedina istina, a sve ostalo avanturizam i veoma opasno, izjavio je Srni predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.



Ćosić je istakao da opozicioni lideri nastavljaju da sprovode svoj plan iz izborne noći, a kako se približavaju rokovi za proglašenje konačnih rezultata izbora, pojačavaju medijski pritisak.


"Definitivno se nastavlja plan započet u izbornoj noći, kada su već bili svjesni da su izgubili izbore", rekao je Ćosić.


Prema njegovim riječima, opozicija u Republici Srpskoj nikako da shvati da podgrijava ozbiljnu opasnost koja će dovesti do urušavanja i ono malo institucija koje postoje i u koje se vjeruje.


"Još kada su to zajedničke institucije kao što je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH koja treba da objavi rezultate izbora za sve nivoe i da 2. novembra, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, proglasi konačne rezultate izbora i izborne pobjednike", istakao je Ćosić.


Ako se dozvoli da ta institucija sebe uruši radi interesa male grupe ljudi koja hoće da ostane na svojim pozicijama, Ćosić je istakao da će to onda biti jako ozbiljan i opasan presedan koji će dovesti do domino efekta, koji će, po automatizmu, srušiti vjeru i sve ostale institucije u BiH.


"Mislim da je to veoma loše i opasno i da, očigledno, nisu svjesni šta rade. Narod je jako svjestan, ali oni nisu svjesni, i bojim se da će samo napraviti dodatni problem sa ovim svojim zahtjevima, a neće dobiti ništa", smatra Ćosić.


Situacija u kojoj jednu instituciju sa nivoa BiH opozicija pokušava da iskoristi da ostvari svoje bolesne političke ambicije koje su očigledno neuspjele, Ćosić smatra da to prijeti da uruši cijeli sistem.


Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas na konferenciji za novinare da izbore za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske "treba poništiti i ponoviti".

bottom of page