top of page

Zobenica: Amerikanci uveli sankcije ATV-u jer nemaju uticaja na uređivačku politiku

Obrazloženje za sankcije koje su uvedene ATV-u je standardni američki jeftini trik jer nemaju uticaja na uređivačku politiku", rekao je za našu kuću stručnjak za politički marketing Aleksandar Zobenica.



"Pritisci će rasti kako vrijeme bude prolazilo. Zanimljivo je i obrazloženje američke administracije koja je uvela sankcije jednoj medijskoj kući što je vid pritiska na medije u Srpskoj i BiH. Oni ATV povezuju navodno sa porodicom Dodik, međutim to je standardni američki jeftini trik, jer oni praktično nemaju uticaj na uređivačku politiku ATV-a što im ne odgovara, jer imaju jasan plan da putem svojih medija koje kontrolišu u BiH i svojih ljudi u političkim organizacijama, njih dovedu na vlast kako bi sproveli politiku unitarne BiH", kaže Zobenica i dodaje:


"Svojom politikom ugnjetavanja Srba od 1995. Amerika je dovela do granice da se ne može nazad i siguran sam da narod u Srpskoj shvata koji je sljedeći korak ako trenutna vlast u Srpskoj posustane i pristane na bilo koji od uslova koja postavalja američka administracija i dio EU."


On ističe da nije dobro što nema jedinstvenog stava iz Srpske na nivou BiH.


"Nije dobro što opozicija nema jednistven stav sa pozicionim strankama na nivou BiH, a to biva iz samo jednog razloga- oni žele da dođu na vlast preko pritisaka koje strane sile sprovode u BiH. Imamo medije u BiH koji svakodnevno fabrikuju afere protiv vlasti, po diktatu stranih ambasada, imajući za cilj da u narod unesu strah i nemir kako bi narod glasao kako su naumili stranci", kaže Zobenica.



bottom of page