top of page

Zdravlje mještana u Lazarevu UGROŽENO; Još čekaju na Stanivukovićeva obećanja


Problem sa kojim se suočavaju mještani Lazareva, a tiče se njihovog zdravlja ne zanima gradske vlasti. Draško Stanivuković je mještanima ovog naselja pred izbore obećao kako će riješiti probleme azbestnih cijevi međutim ni dan danas od toga ništa nije bilo.



“Draško Stanivuković je obećavao pred izbore da će promijeniti sve azbestne vodovodne cijevi u Lazarevu, a dosad ništa nije po tom pitanju uradio. A pravi problem dolazi od azbesta koji preko salonita koji se ljuspa nakon 50 godina koliko je na krovovima, ulazi u disajne organe. Ova subvencija se može realizovati na više načina: besplatnim odvoženjem ovog salonita nakon skidanja, edukacijom građana prilikom skidanja salonita te novčanim subvencijama u saradnji sa projektima EU ili grad lično svojim budžetom. U EU su ovaj posao uveliko završili putem sva tri načina”, naveo je za naš portal Igor V.


Neophodno je hitno pristupiti rješavanju pomenutog problema jer kroz disajne puteve mještani Lazareva udišu azbest koji se na pomenutim krovovima starim preko 50 godina pretvara u prah i raznosi putem vjetra.


Umjesto rješenja mještani i dan danas čekaju na obećanje gradonačelnika koje se očigledno uskoro neće realizovati.


bottom of page