top of page

Zbuni birače da bi lakše izgubio izbore: Nema dogovora o kandidatima opozicije, ali ni unutar SDS-a?

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević je za N1 izjavio da unutar opozicije nije dogovoreno ko će dati kandidate za inokosne pozicije na predstojećim Opštim izborima.



Kako je rekao Miličević još uvijek nije razgovarano o kandidaturama ni unutar SDS, ali ni unutar opozicije, izuzev što je PDP istakao svog kandidata Jelenu Trivić i “informisao nas o tome”.


“SDS još uvijek nema nikakav dogovor oko kandidata”, konstatovao je Miličević i istakao da je njegov stav bio “da je sa kandidatom trebalo izaći mnogo ranije, tačnije početkom godine”.


“Na žalost ne postoje utvrđene procedure, ali bi se morali uvažavati neki kriterijumi vezano za kandidature, prije svega mišljenje članstva počev od mjesnih odbora, pa do viših organa stranke i Glavnog odbora, pri čemu treba voditi računa i o rejtingu kandidata”, rekao je Miličević, ističući da će SDS ipak dati kandidata u zadatom roku, najavljujući “ime kandidata do polovine juna mjeseca”.


Govoreći o prelascima pojedinaca iz SDS i napuštanju stranke, Miličević je rekao da će se sada “mnogo više pažnje posvetiti kvalietetu kandidata na kandidatskim listama i njihovoj lojalnosti stranci”.



bottom of page