top of page

Zbog smrti mladića Gradiška proglasila Dan žalosti

Zbog tragične pogibije Davora Latinovića (20) i Nebojše Baškala (26), koji su stradali u saobraćajnoj nesreći u Lamincima na području Grada Gradiška 11. april je proglašen Danom žalosti.



Odluku je donio gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.


- Dan žalosti obilježiće se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Gradiška, te zgradama javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Gradiška. Za vrijeme dana žalosti zabranjuje se održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima - saopšteno je iz Gradske uprave.


U saopštenju se pozivaju sva fizička i pravna lica sa područja Gradiške, koja obavljaju ugostiteljske djelatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.


Stravična nesreća dogodila se u nedjelju oko 17.50 časova na lokalnom putu Laminci - Štetić kada su sa automobilom "opel astra" sletjeli s puta, upali u kanal i udarili u betonski propust za vodu.


Prvi rezultati istrage ukazuju da je "astrom" upravljao Latinović, te da je do nesreće došlo najvjerovatnije usljed prebrze vožnje. Na licu mjesta su zatečeni tragovi koji ukazuju da je vozač, u jednoj krivini, izgubio kontrolu nad automobilom. Sletjeli su u kanal i kroz njega se kretali najmanje 50 metara, da bi potom udarili u betonski propust za vodu. Od siline udara oba mladića su na mjestu ostali mrtvi.


bottom of page