top of page

Zaslugama prethodne administracije otvorena ambulanta u Donjim Kolima: Uskoro besplatni pregledi

U banjalučkoj mjesnoj zajednici Donja Kola danas je počela da radi ambulanta porodične medicine u kojoj će srijedom usluge pružati tim porodične medicine, a stanovništvo je pozvano da se registruje za dobijanje zdravstvenih usluga.



Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je novinarima da će svake srijede u jutarnjoj smjeni raditi tim porodične medicine - zaposleni u porodičnoj ambulanti Srpske Toplice.


Todorovićeva je apelovala da se mještani Donjih Kola upišu na spiskove da žele da se preregistruju da dobijaju zdravstvene usluge u novoj ambulanti, navodeći da to ne znači da će preregistracijom izgubiti pravo da se liječe u drugim ambulantama gdje su prije bili registrovani.




Ona je rekla da se očekuje da će interes građana biti značajniji, navodeći da je probni period tri mjeseca koji je povezan sa početkom sezone grijanja, jer je u zimskom periodu veoma teško održavati ovu ambulantu.


Ukoliko interes građana bude veći, Todorovićeva je navela da će biti proširen rad ambulante za još jedan dan i da će se eventualno razmišljati o uvođenju apoteke.


Ona je podsjetila da je ambulanta napravljena 2017. godine sredstvima grada i resornog ministarstva, ali da su se sada, poslije epidemije virusa korona, stvorila prilika da počne da radi, jer je ranije nedostajao i kadar.


Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić obećao je da će u ambulantu u Donjim Kolima donijeti najsavremeniji aparat i pregledati besplatno 100 stanovnika kao prevenciju od moždanog udara.


Đajić je pozvao mještane Donjih Kola da se prijave za besplatan pregled prevencije moždanog udara do naredne sedmice kada će, kako je rekao, lično doći i pregledati ih.



On smatra da je potrebno praviti seoske ambulante, te dodao da će UKC Republike Srpske biti na raspolaganju svim stanovnicima kako Banjaluke tako i Republike Srpske.




bottom of page