top of page

Zarasla trava u centru grada; Nemar nadležnih predstavlja opasnost po zdravlje građana

Da Banjaluka i dalje važi za jedan od najzagađenijih gradova svakodnevno se uvjeravamo u tu činjenicu. Naime, u strogom centru grada, pored Osnovnog suda u Banjaluci može se uočiti blaži oblik deponije. Zarasla trava na javnim površinama ne samo da ometa prohodnost pješaka, već i ugrožava zdravstvenu bezbjednost, s obzirom da je period kada veliki broj građana muči alergija na ambroziju.



Ovaj prizor izazvao je veliku zabrinutost među građanima, te ističu kako ovo predstavlja sramotu za Gradsku upravu, koja je odgovorna za održavanje i čišćenje javnih površina.


“Ovakav propust od strane nadležnih je neprihvatljiv. Pa valjda imamo pravo na sigurne i čiste javne površine i šta onda očekivati od prigradskih naselja, kada je nama u centru ovakvo ruglo. Mi smo došli u situaciju da moramo paziti hoće li neka životinja izletiti iz trave i napasti nas, a o alergijama i bolestima da ne pričam, rekla je ljutito Dragana M. za naš portal.



Itekako sramotan prizor koji predstavlja neodgovornost nadležnih organa je samo još jedan dokaz demantovanja Stanivukovićevog propagiranja o uređenju grada kao i same estetike.


bottom of page