top of page

Zapostavljeni put u Borićima; Bankine bez nasipa, rupa do rupe, mještani se snalaze kantama

Naselje Borići, u opštini Srpske Toplice, suočava se s velikim problemom na lokalnom putu koji prolazi kroz ovo područje. Oštećenja na putu su toliko brojna da vožnja postaje izuzetno opasna i neugodna za sve koji koriste ovu saobraćajnicu. Jedan mještanin odlučio je pronaći svoj način da se izbori s ovim problemom. Na istoj krivini, gdje se nalazi neizbježna rupa, postavio je kantu kako bi upozorio druge vozače i pomogao im da je zaobiđu. Iako je ovo samo privremeno rješenje, svakako je pokazatelj koliko je neophodno da se ovaj put hitno popravi.



Putni jarak koji bi trebao da bude nasipan i održavan, zapravo je u lošem stanju, što dodatno otežava situaciju. Rupa za rupom, vozači su primorani da izbegavaju ove opasne prepreke koje mogu prouzrokovati oštećenje guma ili drugih dijelova vozila.


Međutim, situacija na ovom području ne završava se samo oštećenim putem. Preko puta opasne rupe nalazi se deponija smeća, što dodatno otežava svakodnevni život mještana Borića. Osim što su suočeni s rupama na putu, oni se takođe suočavaju s neprijatnim mirisom i mogućim zagađenjem izazvanim blizinom deponije.



Ogorčeni mještani se pitaju da li je gradonačelnik osjetio ličnu odgovornost zbog očiglednog zapostavljanja infrastrukture ili je ponosan na svoj "rad"?

bottom of page