top of page

Za slavlje ima novca: Proslavu početka školske godine Grad plaća 200.000 KM

Administracija gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića izdvojiće 200.953 KM iz gradske kase za organizaciju proslave početka školske godine koja, između ostalih, predviđa i koncert grupe „Bijelo dugme“.



Događaji su dio manifestacije „Veliki početak“ koju Gradska uprava Banjaluka, organizuje drugi put za redom povodom početka školske godine.


Za organizaciju muzičkih sadržaja ove godine Grad Banjaluka je angažovao agenciju Stars&More, sa kojom je u julu potpisan ugovor na 200.953 KM.


Prema informacijama koje su objavljene na internet stranici Grada Banjaluka, ova agencija je dobila avans, nakon potpisivanja ugovora i to 65 odsto ugovorenog iznosa, a preostali novac bi trebao biti isplaćen do 1. septembra.


Kako bi saznali zašto se Grad Banjaluka odlučio da uloži sredstva u ovaj projekat, redakcija CAPITAL-a je prije 12 dana uputila dopis Gradskoj upravi Banjaluka.


Pitali su zašto je planirana tolika suma za ove namjene, kada se uzme u obzir da se od samog gradonačelnika Stanivukovića često može čuti da „Grad nema para“ jer je „skupštinska većina svojim odlukama smanjila prihode i na taj način oduzela sredstva iz gradske kase, koji se mjere u milionima maraka“.


Željeli su znati zašto je ova manifestacija bila prioritet u odnosu na druge probleme sa kojima se Banjaluka bori, kao što je loša putna mreža, nedostatak kanalizacione i vodovodne mreže u brojnim naseljima, a tu je i javni prevoz, čije je održavanje Grad morao sufinansirati sa stotinama hiljada maraka.


Isto tako pitali su po kom osnovu je angažovano pravno lice zaduženo za taj posao.


Dok je redakcija CAPITAL-a čekala odgovore, u međuvremenu je na zvaničnom Fejsbuk profilu Grada Banjaluka objavljeno da će se u sklopu manifestacije „Veliki početak“ u petak 26. avgusta održati koncert grupe „Bijelo dugme“ na Trgu Krajine te da je ulaz besplatan.

Gradonačelnik Stanivuković danas je u OŠ „Aleksa Šantić“, javnosti prezentovati manifestaciju „Veliki početak“.


Podsjećamo, prošle godine je u okviru ove manifestacije na Trgu Krajine nastupila pjevačica Jelena Tomašević.


Izvor: BL portal

bottom of page