top of page

Za fontanu svi rokovi probijeni! Iz Gradske uprave tvrde: Radi se na drugoj lokaciji (FOTO)

Ograđena i nedovršena fontana u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci, koja bi trebalo da bude replika nekadašnje iz parka Petar Kočić, više od 13 mjeseci nije završena. Betonska konstrukcija i dalje stoji, ali radova nema.



Iz Gradske uprave Banjaluka ponovo uvjeravaju da neće odustati od njene gradnje, ali ne navode rok, iako je još početkom marta ove godine, na jednom od skupštinskih zasjedanja, gradonačelnik Draško Stanivuković obećao da će biti gotova na proljeće.


,,Gradnja fontane, čuvene replike iz Parka Petar Kočić, koja će se nalaziti u Parku Mladen Stojanović, nije obustavljena, već se radi na drugoj lokaciji, kao što je i ranije napomenuto, zbog zahtjevnosti radova“, rekli su iz Gradske uprave za BL portal.


Dodaju da će svi detalji biti poznati na vrijeme. Ipak, na pitanje da li je Grad riješio problem sa lokacijskim uslovima i građevinskom dozvolom, koju je od njih još krajem prošle godine tražilo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, odgovor nije stigao.


Podsjećanja radi, u januaru ove godine iz Grada su poručili da će od ovog resora tražiti da im izdaju lokacijske uslove za fontanu.


Nakon što je rok za njen završetak nekoliko puta prolongiran, Stanivuković je na sjednici gradske skupštine u martu nastavak radova najavio za nekoliko dana, rekavši da se čeka dozvola od Ministarstva.


“Čekamo još građevinsku dozvolu od Ministarstva. Fontana će koštati 220.000 maraka. Sve je spremno, sve iz donatorskih sredstava. Prijatelji i partneri su dali novac i Grad ništa neće koštati”, rekao je tada Stanivuković.





bottom of page