top of page

Za dlaku izbjegnuta tragedija: Pijan pucao iz puške, hici završili kod komšije u kući

Zoran S. iz Čelinca uhapšen je nakon što je pijan pucao iz puške, a hici su završili kroz prozor kuće od komšije.



Policiji je oštećeni prijavio da mu je razbijen prozor na porodičnoj kući u Čelincu, te da je neposredno prije nastanka oštećenja čuo dva pucnja iz vatrenog oružja nedaleko od kuće.


Policijski službenici su izašli na lice mjesta, te potvrdili navode prijave i uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka obavili uviđaj.


– Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se Z.S. može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. On je potom uhapšen i podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,31 g/kg alkohola u organizmu – rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.


Od Z.S. uz potvrdu je privremeno oduzeta lovačka puška sa neoulučenim cijevima i dva pištolja sa četiri pripadajuća okvira i municijom.


O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da se protiv Z.S. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

bottom of page