top of page

Vulić: Nema demokratije i satire koja može opravdati poziv na likvidaciju

Komentarišući šokantnu pitanje Senada Hadžifejzovića da li srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika treba ubiti, poslanik SNSD-a u PD PS BiH Sanja Vulić kaže da nema demokratije i satire kojom se može opravdati poziv na likvidaciju.



"Sve češći su pozivi na ubistva/likvidaciju u javnom prostoru i ovo je definitivno alarm da kroz zakonske okvire moramo definisati javni dijalog. Nema demokratije koja odobrava poziv na ubistvo. Ne postoji satira kojom se može opravdati poziv na likvidaciju, što je bio slučaj kada je BN pozvao na moju likvidaciju. Porazno je da RAK drijema i ne reaguje na ovakve pojave, ne trebaju samo postojati već i djelovati", kaže Vulić za ATV.


"Milorad Dodik je lider i to što pojedinci ne mogu podnijeti, to što nisu predodređeni da budu lideri, to treba da rješavaju sa svojim egom, a ne da pozivaju na ubistva. Život nema cijenu, za ljude, a neljudima ništa sveto nije, pa ni život", kaže Vulić.


Na sarajevskoj Face TV vlasnik i direktor ove medijske kuće Senad Hadžifejzović raspravljao je u Centralnom dnevniku sa gostom šta da se radi sa Miloradom Dodikom, da bi upitao da li je rješenje da se srpski član Predsjedništva BiH "smijeni, smiri, ubije?"

bottom of page