top of page

Vukanović bez dozvole snimao privatan posjed, vlasnik prijeti tužbom

Tragajući za, kako kaže, vlastelinskim hacijendama i vikendicama lokalne aristokratije na obalama Drine, narodni poslanik Nebojša Vukanović ušao je bez dozvole u privatan posjed. Tvrdio je da se radi o vikendici, odnosno pomoćnom objektu jednog od funkcionera iz Republike Srpske. U svom videu Vukanović je pominjao članove brojnih partija, uz broj godina na funkciji i kuće koje su sagradili. Najviše se zadržao oko kuće direktora Pošta Srpske Miladina Radovića, koju je, kako kaže kao kadar Ujedinjene Srpske, napravio za samo par godina u Poštama Srpske.



"Ovo je vila prvog poštara Srpske, direktora Pošta da ne pretjerujemo, Milana Radovića, koji je direktor neke dvije do tri godine. Vidjeli ste bazen unutra sa onim hidromasažerima i to. Ali је hvala Bogu sazidan dobar objekat, ovo je samo pomoćni objekat, sagradio prekrasan objekat, a dolje je kuća, bazen, dolje se ljudi kupaju", rekao je Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini.


Upravo taj, kako Vukanović kaže pomoćni objekat je zapravo porodična kuća Brane Vučetića, čovjeka koji je u ratu izgubio gotovo sve. Za ATV kaže da je za Republiku Srpsku dao više krvi nego što je Vukanovioć dao znoja. Kuću je napravio od prodaje stana, koji je dobio kao dijete čija je najbliža porodica pobijena u ratu.

"U toku rata su mi poginuli roditelji, majka, otac i brat, ja sam bio ranjen, odveden u logor u Srebrenici gdje sam proveo 56 dana u logoru Nasera Orića. Prodao sam taj mali stan, i od njega napravio tu kuću, ako koga to interesuje, a vidim da gopodina Vukanovića to interesuje, da je to buržujska kuća, to nije buržujska kuća, to je porodica poginulih boraca", rekao je Brano Vučetić.

Snimanje bez dozvole i ulazak na privatni posjed su samo jedan dio priče. Vučetić kaže da ne želi da ga bilo ko uvlači u politička prepucavanja.

"Želim da to demantujem, da to nije pomoćni objekat nekoga tamo, nego kuća Brane Vučetića. A on vrlo dobro može da provjeri ko je Brano Vučetić. Kako kači video snimke na Jutjubu, može da pronađe i moje ime i prezime", dodaje Vučetić.

A najjednostavnijom pretragom na internetu može se doći do potresnih detalja Vučetićevog djetinjstva. Već u septembru 92, u muslimanskoj zasjedi ubijena mu je majka, da bi ga Orićeve snage u decembru iste godine zarobile u napadu na selo, i kao devetogodišnjeg dječaka odvele u logor. U tom napadu ubijena mu je baka, a za smrt oca i brata saznao je tek kasnije. Nebojši Vukanoviću poručuje da demantuje navode iz svog video snimka, inače će ga tužiti.

bottom of page