top of page

Vujadinović: Bijes i mržnja Suljagića neće zaustaviti napredak srpskog naroda


Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović poručio je direktoru Memorijalnog centra "Potočari" Emiru Suljagiću, povodom uvreda izrečenih na račun Srbije, da Srbi znaju da njegovi politički mentori i on sanjaju neka nova klanja i nesreće svih na Balkanu, jer je to jedini način njihovog političkog bitisanja.



On je naglasio da je Suljagić koji Srbiju naziva "bogaljem" sam "duhovni bogalj" i manipulator.


"A kako drugačije nazvati onoga ko svoje komšije i njihovu državu naziva bogaljem? Kako drugačije nazvati onoga ko je i smrt sopstvenog oca iskoristio za manipulaciju, pa je posmrtne ostatke tog čoveka, koji je poginuo 1992. godine u Bratuncu, prebacio u sahranio u Srebrenici kako bi lažno povećavao broj žrtava srebreničke tragedije?" pita Vujadinović u otvorenom pismu Suljagiću.


On je naglasio da srpski narod vrlo dobro zna šta hoće Suljagić, kao što dobro zna šta sam hoće.


"Znamo i da te žulja uspešna i svakog dana jača Srbija i da to teško podnosiš, pa u silnom besu ne prezaš i od uvreda na njen račun. Opet, Emire Suljagiću, znamo i šta mi hoćemo i sve to je suprotno od onoga što ti hoćeš. Hoćemo mir i napredak za sve narode na Balkanu i nećemo tuge i nesreće koje nas prate vekovima unazad, a pogotovo srpski narod", naveo je Vujadinović.


On ističe da Srbija poštuje sve države i narode sa kojima živi, pa i BiH koju nikada neće uvredljivo nazivati, za razliku od Suljagića kome takve stvari očigledno nisu strane.


"Moraćeš da znaš da će uspešna Srbija srpski narod pomagati gde god on danas živeo, pa i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, poštujući i nudeći pomoć i svim drugim narodima, koji sa njim žive. Baš onako kako to radi danas Srbija, slobodna, uspešna i samostalna u svojim odlukama, jer ju je takvom učinio predsednik Aleksandar Vučić, kome to ti i tebi slični ne možete da oprostite", rekao je Vujadinović.


On je zaključio da "nikakav bijes, mržnja i želja za klanjem" Emira Suljagića neće zaustaviti Srbiju u tom poslu očuvanja mira i želje za napretkom svih na Balkanu, bez obzira na cijenu.

bottom of page