top of page

Vozilima zatvaraju ulaz u porodična dvorišta: Komunalna policija ne piše kazne, niti se ODAZIVA

Mještani banjalučkog naselja Lazarevo vode bezuspješnu borbu sa nesavjesnim vozačima za svoja dvorišta, odnosno za mogućnost da iz svog dvorišta nesmetano automobilom izlaze na ulicu. Iako ne postoje iscrtana parking mjesta, vozači im blokiraju ulaz i izlaz iz njihovog dvorišta. Bahatost na sve strane, ne može se proći trotoarom od automobila, a gradske vlasti pozive nezadovoljnih građana ignorišu.



U Ulici Knjaza Miloša kod velikog marketa i radnje s brzom hranom u Lazarevu svakodnevno vlada potpuni haos. Vozači su prisvojili tuđa dvorišta i ulicu za parkiranje te stvaraju velike probleme mještanima ovoga naselja. Naime, vozači automobilima bukvalno ulaze u tuđa dvorišta, parkiraju se na biciklističke kao i na pješačke staze.





Mještani ističu da su više puta ovaj problem prijavljivali nadležnima u Gradskoj upravi ali da tamo nema nikakvog sluha za bezobrazluk koji vlada, pa su odlučili da se i medijski požale na neodgovornost kako nesavjesnih građana tako i nadležnih službi Grada Banjaluka.


„Problem sa parkiranim vozilima na naše ulaze u dvorišta je svakodnevan. Dolazi i do svađa. Najteže je trudnicama i majkama koje kolicima ne mogu obići vozila. Prilikom izlaska iz dvorišta od drugih vozila ne vidimo da li nam u susret dolazi automobil, što dovodi do saobraćajnih nezgoda i stvara veliku opasnost za sve učesnike“, stoji u poruci koja je pristigla na mejl naše adrese.





Mještani ističu da su samostalno pravili znakove „ne parkiraj se“ te da su više puta zvali komunalnu policiju, međutim, oni su uvijek imali neko opravdanje da ne izađu na teren i ne napišu kaznu nesavjesnim vozačima. Mještani pišu, mole i traže od nadležnih i gradonačelnika skromnu investiciju sa betonskim stubićima koji bi riješili sve probleme u ovom banjalučkom naselju. Tvrde da su Stanivukoviću na njegov kabinet slali nekoliko mejlova s molbom, ali da odgovor nikada dobili nisu.



„Kada bi se uzeo policijski izvještaj o saobraćajnim nezgodama sigurno bi bila velika cifra. Nekad čekamo i 30-45 minuta da se neko skloni. Pisali smo Gradskoj upravi i kabinetu gradonačelnika, niko neće da odgovori. Pauk kada zovete čeka se pola sata. Jedina mogućnost je da ovako pišemo novinarima ne bi li se nadležni natjerali da obrate pažnju na naše molbe“, ističu nezadovoljni mještani.

bottom of page