top of page

Vlada će i dalje podržavati projekte važne za građane Istočnog Sarajeva

Vlada Republike Srpske i ubuduće će podržavati projekte od značaja za građane Istočnog Novog Sarajeva i za Grad Istočno Sarajevo, izjavio je ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović tokom posjete ovoj lokalnoj zajednici.


foto: ATV


Najveća pažnja tokom razgovora sa načelnikom opštine Јovanom Katićem posvećena je putnoj infrastrukturi.


Nakon što su prošle godine realizovani projekti ukupne vrijednosti veće od milion maraka, u opštini Istočno Novo Sarajevo u ovoj godini se za rekonstrukciju saobraćajnica u centralnom i ruralnim dijelovima opštine planira uložiti oko 2,5 miliona maraka.


- Već počinjemo sa realizacijom tih projekata, jedan ugovor smo već potpisali. Vrijednost oko 300 hiljada maraka - rekao je Katić.


Posebna pažnja biće posvećena razvoju Tvrdimića, kao turističkom biseru opštine, zbog čega je neophodno rekonstruisati putnu infrastrukturu, istakao je Katić koji je upoznao Čubrilovića i sa ostalim projektima koji se realizuju u saradnji sa Vladom Republike Srpske.


Čubrilović je rekao da je ovo po broju stanovnika najbrže rastuća lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja ima perspektivu.


On je naglasio da je ohrabrujući podatak da se svake godine sve više djece upisuje u škole i da bi bilo lijepo da se takve vijesti mogu čuti u svakoj lokalnoj zajednici.


Ukazano je na dobru saradnju Vlade Srpske i opštine Istočno Novo Sarajevo.

bottom of page