top of page

Visinske zone u Donjim Kolima i dalje bez vode; Ispunjeno samo 6 od 19 zahtjeva


Predsjednik Savjeta banjalučke mjesne zajednice Donja Kola Srđan Ćutković rekao je da većina domaćinstava u visinskim zonama ovog naselja i dalje nema vodu, te da je na današnjoj sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije zahtijevao da ovaj problem bude riješen.



"U nedjelju smo `Vodovodu` dali zahtjeve za dopremanje vode cisternama i ispoštovano je samo šest od 19 zahtjeva domaćinstava do kojih bazen ne može da dostavi vodu", kaže Ćutković.


On je rekao da je na sjednici Štaba informisan da će za 15 dana početi realizacija projekta za cjevodovod od Vukliševića do Đukića.


"Ja sam dao neki ultimatum da se za 15 dana počne raditi taj cjevovod, jer ne možemo čekati realizaciju projekta `Voda tri`, ili izlazimo pred Gradsku upravu", naveo je Ćutković.


On kaže da mu je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio da je za cjevovod od Vukliševića do Đukića potrebno od 100.000 KM do 300.000 KM.


Stanivuković je danas izjavio da su mjere Štaba za vanredne situacije dale značajne pomake i da je u većini mjesnih zajednica redovno vodosnabdijevanje.


"Danas vode ima u Potkozarju, LJubačevu, Donjoj Piskavici, a Verići će u poslijepodnevnim časovima dobiti vodu", rekao je Stanivuković novinarima nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.


On je istakao da su mjere koje su na snazi od nedjelje u mjesnim zajednicama Bronzani Majdan, Stratinska, Potkozarje, Verići, LJubačevo, Donja Piskavica, Donja Kola, Rekavice jedan, dale značajne pomake i da je u većini ovih mjesnih zajednica sada redovno vodosnabdijevanje.

bottom of page