top of page

Viseći most u Zalužanima - Stanje kao na koncu, mještani upozoravaju, nadležni problem ignorišu

Mjesec dana je prošlo otkako su građani obavijestili nadležne o stanju visećeg mosta u Zalužanima preko rijeke Vrbas, koji povezuje Priječane; međutim, rješenja nema na vidiku



Ovaj most koji polako propada je vitalna veza za veliki broj građana i djece, posebno učenika od 6. do 9. razreda iz Priječana koji svakodnevno koriste ovaj most kako bi stigli do OŠ Jovan Dučić.


"Napominjemo da se ova djeca svakodnevno suočavaju s rizikom prelaska i preko pružnog prelaza, gdje Grad još uvijek nije izgradio pješačku stazu i prikladan prelaz, uprkos tome što su Željeznice već izgradile pružni kolski prelaz. Time se djeca izlažu opasnostima na putu do škole, čime se ozbiljno ugrožava njihova sigurnost", rekli su mještani za naš portal.


Dodatni problem predstavlja i neredovno košenje prilaza od pruge do mosta, koje zanemaruju nadležni. Vegetacija koja raste ometa prolaz i predstavlja dodatnu opasnost.


"Očigledno je da odgovornima nije stalo do periferije Grada, već su fokusirani isključivo na centralna područja koja se redovno održavaju", rekli su ogorčeno.

bottom of page