Veterani izviždali opoziciju ispred Skupštine

Veterani okupljeni ispred Narodne skupštine Republike Srpske izviždali su predstavnike opozicije koji su im se pridružili na protestu i obećali im "da će pitanje boraca riješiti za 90 dana kada dođu na vlasti".Veterani su se danas u Banjaluci okupili zbog problema boračke kategorije o kojima se prije tri mjeseca raspravljalo na posebnoj sjednici parlamenta Srpske, ali do tada do danas nije bilo nikakve promjene.


Njih su nakon okupljanja u parku Mladen Stojanović ispred NSRS dočekali opozicionari koji su napustili redovnu sjednicu parlamenta da bi razgovarali sa veteranima.


Ipak, tokom razgovora o problemima boračke kategorije stiglo je obećanje da će oni biti riješeni za 90 dana kada opozicija dođe na vlast, što se okupljenim nije svidjelo te su izviždali okupljene predstavnike opozicije.Predstavnici Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske razgovarali su prethodno sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Izrazili su zahvalnost Dodiku i Cvijanovićevoj što su ih saslušali i poručili da resorni ministar Duško Milunović nije odradio svoj dio posla.