top of page

Vapaj borca prve kategorije ispred Gradske uprave: Bolestan sam, nemam za lijekove (FOTO)

Drago Divljak danas je ispred Gradske uprave Grada Banjaluka iskazao svoje nezadovoljstvo. Divljak koji je borac prve kategorije Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske nije dobio jednokratnu pomoć za kupovinu lijekova i liječenje. Divljaku je iz Odjeljenja boračko - invalidske zaštite u Gradskoj upravi rečeno da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koči isplatu jednokratne pomoći.



Za liječenje boraca je prošle godine isplaćen samo jedan dio sredstava, dok neki borci i dan danas čekaju na isplatu, a novca u budžetu nema.


„Mi borci i penzioneri tražimo odgovore od načelnika Boračko – invalidske zaštite i gradonačelnika Gradske uprave zašto nam nije uplaćena jednokratna pomoć i zašto je obustavljena za naše liječenje i kupovinu ljekova“, rekli su nezadovljni borci.



Divljak ogorčeno kaže da je na liječenju bio od 3.1. do 17.1.2023. te da još uvijek borački dodatak nije na njegovom računu, iako je zahtjev predao još prošle godine.



Radivoj Majstorović, ispred Odjeljanja za boračko – invalidsku zaštitu danas nije bio na strani boraca. Majstorović kaže da su borci zakasnili sa zahtjevima te da je u prošloj godini isplaćeno onoliko novca koliko se našlo u budžetu, te da će oni borci koji prošle godine nisu dobili jednokratnu pomoć zahtjev morati ponovo da prilože.


Divljak je danas donio i paket s lijekovima da pokaže koliko nadležni u Gradskoj upravi mare za one koji su se borili za Srpsku.


Najavio je, ukoliko gradska organizacija ne pusti novac, da će pozvati borce u što većem broju.


„Nemam za lijekove, gradonačelniče izađi pogledaj, bolestan sam“, čuli su se vapaji ispred Gradske uprave, ali Stanivuković nije izašao.


Divljak je takođe naglasio da načelniik boračko-invalidske zaštite ne da sredstva ni za Spomen česmu – parastos koji se održava sedmog aprila u Dobrnji.


„Načelnik je rekao da neće pustiti prihode. Radi svega ovoga iskazujem naše nezadovoljstvo, te ukoliko se ovo uskoro ne riješi pozvaćemo sve penzionere i borce i organizovati što veći protest“, poručio je Divljak ispred Gradske uprave.




bottom of page