top of page

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Pas ujeo djevojku za glavu! (FOTO)

Banjalučanku Bojanu Gajić (25) ugrizao je pas rase Haski u predjelu glave juče u poslijepodnevnim časovima u naselju Ante Jakića u blizini Mog Marketa. Gajićeva je odmah nakon napada zbrinuta na Univerzitetsko klinički centar Srpske gdje joj je ukazana hitna ljekarska pomoć. „Bilo je zastrašujuće. Sve se desilo u par sekundi. Rane će zarasti, ali trauma koju sam doživjela ostaje“, rekla je Gajićeva za naš portal.



„Vidjela sam psa, bio je sam bez vlasnika, izlazila sam s prijateljicom iz obližnjeg kafića. Na trenutak sam se sagela i on me uhvatio zubima za glavu! Jedan momak koji je bio unutra je istrčao vani i spasao me. Tako me je jako ugrizao da sam mislila da će mi isčupati kosu i čelo. Još sam mnogo potresena, nisam ni spavala od šoka. Bol je još nekako podnošljiva, ali jutros vidim da mi je i oko prilično nateklo, a bojim se da će mi ostati ožiljak. Ne daj bože da je neko dijete bilo u pitanju, ne znam kako bi se završilo. Ne mogu da vjerujem da pored nadležnih mi i dalje imamo pse koji u po centra grada slobodno hodaju i napadaju ljude. Opet kažem, sreća da nije nečije dijete u pitanju. Ja ću se fizički oporaviti, ali ovo je trauma za cijeli život“, kazala je za naš portal Gajićeva, koju smo ovog jutra kontaktirali.


Gajićeva se zahvalila i ljekarima koji su joj ukazali pomoć te je ovim putem pohvalila njihov profesionalni pristup.


Sve veći broj građana se u posljednje vrijeme žali na pojavu i napade pasa lutalica. Jedan od sugrađana je kazao i da je isti pas koji je napao našu sugrađanku, nedavno potjerao i troje male djece koja su mu na sreću uspjela pobjeći.



Prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Republike Srpske, nadležni organ, u ovom slučaju Gradska uprava Banja Luka dužan je na adekvatan način zbrinuti napuštene životinje. Naime, napuštene i izgubljene životinje skupljaju zaposleni u higijeničarskoj službi, koju Grad očigledno nema s obzirom da se napuštene životinje slobodno kreću i napadaju građane.



Postavlja se pitanje šta radi Policija za pse grada Banja Luka, koju je formirao gradonačelnik Draško Stanivuković. Osim što protivzakonito koristi vozilo Civilne zaštite, obilazi kućne pse, kao što se može vidjeti na primjeru naše sugrađanke, pomenuta policija ne radi ništa, dok uredno troši novac iz gradske kase.

bottom of page