top of page

Usred časnog posta: "Parada ponosa" stiže u Banjaluku (FOTO)

U glavnom gradu Srpske Bh. povorka ponosa 18.3. organizuje dva događaja i to na dvije lokacije. Zastava duginih boja, jednog od LGBT simbola, vijoriće Banjalukom. Lavina negativnih komentara sručila se na društvene mreže.



Podsjećamo, Stanivuković je nekada govorio dok je on na čelu Banjaluke da neće biti sličnih događaja, međutim, ubrzo je promijenio ploču. Odobrio je organizatorima da planiraju pripreme za paradu.


Organizacioni odbor bh. parade ponosa obavijestio je medije da će Banjaluka uskoro zasijati u gej bojama povodom priprema za ovogodišnju paradu koja će biti održana u Sarajevu.


“S radošću najavljujemo da i ove godine u toku priprema povorke dolazimo u Banju Luku. Ovaj put organizujemo dva događaja, na dvije različite lokacije”, navodi se na početku saopštenja Bh. povorke ponosa.



Takođe, navode da će se u VagonGallery prvo gledati film Pride, te razgovarati o važnosti savezništva i ovogodišnjoj povorci. Nakon filma i razgovora posjetioci će se preseliti u DKC Incel da uživaju uz muziku i ples.


„Sramna provokacija većinskog pravoslavnog naroda u Banjaluci usred časnog posta. Ko je ovo odobrio?! Gradske vlasti? Strašno“, piše ogorčena javnost.


Ovim potezom Stanivuković je još jednom pogazio predizborna obećanja. Iako mu je dužnost da građane obavještava o svim aktivnostima i organizaciji događaja u Banjaluci, gradonačelnik se ovaj put nije oglašavao.


bottom of page