top of page

Uskoro stacionirani radar na dionici kod Rebrovačkog mosta

Svijeće, cvijeće, veliki broj neutješnih školaraca i tišina zatekli su nas ispred škole Branko Radičević, gdje je stradala Milana radila kao pedagog. Radne kolege i dalje ne mogu da povjeruju šta se desilo.



"Zatečeni smo i šokirani. Ja sam ponosna na ovu djecu, šta im je u stvari priuštila", kaže Tatjana Cvijić, nastavnik u OŠ Branko Radičević Banjaluka.

 

Šta je razlog ove tragične nesreće - neprilagođena brzina kretanja vozila, korišćenje mobilnog telefona ili nešto treće, utvrdiće istraga. A kako bi se u budućnosti smanjio broj saobraćajnih nezgoda na ovoj dionici, razmatra se postavljanje stacioniranog radara.


Da se nešto konkretnije mora uraditi na ovom mjestu, saglasni su i u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

 

Nažalost, ovo nije prvi udes na ovom mjestu sa tragičnim ishodom.

 

Ovaj most kao da je crna tačka za vozače jer su se i ranije događale nesreće sa smrtnim ishodom. Prethodna nesreća u kojoj je izgubljen jedan život dogodila se prije dvije godine na ovom mjestu kada je poginuo konzul Slovenije Marijan Ristič.

 

2015. godine na istoj dionici, stradao je motociklista. On je tada izgubio kontrolu nad skuterom i udario u stub rasvjete. Prije toga, Banjaluku je 2011. godine potresla nesreća slična jučerašnjoj, kada je pješaka na trotoaru udario automobil. Međutim, i pored brojnih kamera u gradu, prema statistici, čak 68% vozača u gradskim zonama vozi preko dozvoljenog ograničenja, a isto tako veliki procenat vozača koristi mobilne telefone.

bottom of page