top of page

Usavršavanje znanja: UKC nudi posao za 50 najboljih maturanata medicinske škole

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske ponudiće posao za 50 najboljih medicinskih sestara i tehničara koji će završiti Medicinsku školu u Banjaluci s ciljem da se edukuju u UKC-u i ostanu da žive u Banjaluci, rekao je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.


Đajić je naglasio da je cilj i podizanje nivoa zdravstvene zaštite – da bude na nivou prestižnih evropskih i svjetskih zdravstvenih centara.


“Želimo da maturanti, ne samo prođu pripravnički staž, već da ih zaposlimo”, izjavio je Đajić novinarima u Banjaluci, gdje je posjetio Medicinsku školu.


On je naglasio da su rukovodstvo UKC-a, kao i pacijenti, zadovoljni kadrom koji se školuje u banjalučkoj Medicinskoj školi.


Pomoćnik generalnog direktora UKC-a za medicinsku njegu Slađana Vranješ rekla je da je pripravnički staž plaćen, što iznosi 80 odsto plate, te da nakon šest mjeseci oni koji polože stručni ispit dobijaju puni iznos plate.


Direktor Medicinske škole u Banjaluci Savo Preradović rekao je da već treću godinu svršeni učenici ove obrazovne ustanove imaju priliku da prođu pripravnički staž i dobiju posao u UKC-u.


Preradović je rekao da će ova škola imati 264 maturanta na četiri opšta smjera, jedan ginekološko-akušerski, te po jedno odjeljenje farmaceutskih tehničara, laboranata i fizioterapeutskih tehničara.


Učenik četvrtog razreda Jovan Jovanović rekao je da maturanti imaju priliku da poslije završetka škole postanu dio tima u UKC-u, što je veoma značajno.

Učenik četvrtog razreda Emilija Hajek rekla je da je ovo dobra prilika da poslije četiri godine truda odmah dobije zaposlenje i usavrši svoje znanje.

bottom of page