top of page

Upozorenje na snazi: Danas se očekuje nevrijeme i velika količina padavina

Uprava civilne zaštite i Republički hidrometeorološki zavod izdali su upozorenje zbog najavljenih padavina koje se očekuju u narednim danima.Upozorenje je izdato zbog najavljenih obilnih padavina u kratkom periodu zbog čega su mogući problemi sa oborinskom vodom i njenim oticanjem u urbanim sredinama, a može doći do bujičnih poplava na zapadu Srpske.


Iz Republičke uprave civilne zaštite skrenuli su pažnju građanima i nadležnim lokalnim službama da imaju na umu ovo upozorenje i da preduzmu mjere i radnje kako bi spremno dočekali najavljene meteorološke uslove, koji mogu biti opasni za ljude i materijalna dobra.


Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u narednim danima u nekoliko navrata Srpsku zahvatiti talasi intenzivnih mjestimičnih lokalnih vremenskih nepogoda.


Premještanje tih nepogoda biće u nekoliko talasa od jugozapada ka sjeveru i istoku Srpske.


Iz Republičke uprave civilne zaštite istakli su da prate situaciju i da su spremni da se aktiviraju na terenu u okviru svojih nadležnosti.


Za Republiku Srpsku izdato je i žuto upozorenje zbog nevremena.


U Banjaluci je kiša već počela da pada. Sajtovi koji prate kretanje oblaka prognoziraju da će nebo iznad Banjaluke u 08:39 izgledati ovako:

コメント


bottom of page