top of page

Upitne decembarske plate zaposlenih u Gradskoj upravi zbog 160 novozaposlenih


Gradonačelnik Draško Stanivuković nakon mjesec dana šutnje i kako kaže “detaljnog pripremanja” zaposlenima u Gradskoj upravi ne garantuje da će dobiti plate naredni mjesec. Zaposleni u Gradskoj upravi bi mogli ostati praznih džepova budući da su novozaposleni potrošili njihove plate planirane u budžetu za 2022. godinu, kako saznaje naš portal.


Izvor: Srpskainfo, foto: Siniša Pašalić


Na pitanje novinara da li će povećanjem sredstava za lična primanja zaposlenih u Gradskoj upravi biti povećana trenutna primanja svih zaposlenih ili se sa skoro 2,5 miliona na kojima Stanivuković insistira kroz rebalans planira isplatiti sve koje je zaposlio u toku izborne kampanje, a kojih trenutno ima 160.


Stanivuković je na početku konferencije kazao kako je Banja Luka stabilna u svakom smislu te da trenutno ne prolazi nikakve krize, a da bi se nakon pitanja o platama radnika gradske administracije pravdao inflacijom na globalnom nivou.


Podsjećamo, prema pisanju srbijanskih medija gradonačelnik Stanivuković je samo nastavio ustaljenom praksom, govorio o nepotizmu pa u gradske institucije pozapošljavao rodbinu i prijatelje. Navodni borac protiv partokratije i nepotizma doveo je u pitanje plate zaposlenima u gradskoj administraciji.


Da li će radnici Gradske uprave naredni mjesec dobiti plate, ostaje da vidimo.


bottom of page