top of page

Univerzitet u Banjaluci: Raspisan konkurs za studentske izbore

Konkurs za studentske izbore otvoren je do 24. novembra, 15 časova, a pravo da se prijave imaju svi studenti Univerziteta u Banjaluci koji ispunjavaju određene uslove, saopšteno je iz Centralne izborne komisije Univerziteta u Banjaluci.



Prema njihovim riječima, pravo da budu birani za člana u Studentski parlamet imaju studenti sva tri ciklusa studija fakulteta/Akademije umjetnosti koji su kao redovni student prvi put upisani u akademsku 2022/23. godinu.


"Pravo da budu birani za člana Naučno-nastavno odnosno Umjetničko - naučno nastavno vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti imaju redovni studenti sva tri ciklusa studija fakulteta/Akademije umjetnosti koji su kao redovni student prvi put upisani u akademsku 2022/23. godinu", kažu oni.


Dodaju da ukoliko je neko član ili zamjenik člana izborne komisije, on nema pravo da bude u izboru za člana Studentskog parlameta i Naučno-nastavnog odnosno Umjetničko - naučno nastavnog vijeća.


"Izbori za članove Studentskog parlamenta i članove naučno – nastavnih vijeća fakulteta/Akademije umjetnosti održaće se 6. decembra na svim fakultetima/Akademiji umjetnosti u periodu od osam do 14 časova", istakli su oni.

bottom of page