top of page

Umro najteži čovjek koji je imao 318 kilograma, porodica zabrinuta kako će ga sahraniti

Preminuo je najteži čovjek u Britaniji, a nastala je prava drama kada je porodica shvatila da neće moći da mu ispuni posljednju želju.



Ožalošćena majka najtežeg čovjeka u Britaniji (318 kilograma) otkrila je da je zabrinuta da njen sin neće moći da bude kremiran zbog njegove težine pošto ne postoji dovoljno veliki krematorijum. Džejson Holton (33) iz Kemberlija u Sariju, preminuo je prošle subote kada su mu otkazali organi, samo nekoliko dana prije svog 34. rođendana.


Sada, njegova majka Lejsa, pokušava da pronađe mjesto na kom bi mogao da bude kremiran, jer "postoji zabrinutost da bi mogao da bude preširok da bi stao u krematorijum", rekla je ona. Ova 55-godišnjakinja je takođe tvrdila da bi sahrana koštala previše jer bi tijelo njenog sina zahtijevalo da ima dva grobna mjesta umjesto jednog.


Lejsa je došla do nekoliko pogrebnih preduzeća i otkrila da nije zabrinjavajuća Džejsonova težina - već činjenica da je možda preširok da bi stao u pogrebna kola.


- Jedna pogrebna firma kaže da će obezbijediti veći, pravougaoni kovčeg za njega - rekla je ona.


Džejson je preuzeo titulu kao najteži čovjek u Velikoj Britaniji nakon što je Karl Tompson, koji je imao 65 godina, umro 2015. godine. Počeo je da se prejeda još kao tinejdžer, a rekao je da je tome doprinijelo maltretiranje u školi kao i smrt njegovog oca kada je imao samo tri godine.


- Samo stalno jedem. Najviše jagnjeće meso, a imao sam problem i sa energetskim pićima - svojevremeno je ispričao Džejson. Lejsa je izjavila da je stavljen na dijalizu bubrega, ali da su mu organi i dalje otkazivali. U izvještaju mrtvozornika je navedeno da je preminuo od otkazivanja organa i gojaznosti.


(The Sun)

bottom of page