top of page

Umjesto da saniraju, nadležni uništili makadamski put u Barlovcima

Obišli smo banjalučko naselje Barlovci koje pripada MZ Dragočaj i razgovarali sa mještanima koji su se požalili na lošu putnu infrastrukturu naselja i na nadležne u Gradskoj upravi. Predstavnicima lokalnih vlasti mještani zamjeraju što su radove površno radili pa umjesto da put od 800m bude kao pista, put je danas katastrofalan. Za nesavjestan rad još uvijek niko nije odgovarao.



Mještani kažu da nadležni presipaju iz šupljeg u prazno. Prethodnih godina za ovo naselje u budžetu Grada je izdvajano mnogo više novca, govore oni.


Predrag Gojković za naš portal je rekao da je više od dvadeset puta odlazio u Gradsku upravu s zahtjevom da urade nasip puta, a kada su odlučili da mještanima olakšaju život – napravili su samo gore.



“31. decembra prošle godine došli su i za dva sata završili nasip. Četiri kamiona nasipa za ovih 800m i napravili još veći problem. Tada su svu zemlju skinuli grejderom i gurnili u kanale. Sada voda što je trebala ići niz te kanale kada pada kiša, ona se vraća na put. Nasipom su napravili gore nego što je bilo“, rekao je ogorčeno Gojković i dodao kako su novcem koji je utrošen za nasip nadležni mogli asfaltirati cijeli put.


Gojković kaže da kada pada jača kiša put bude u blatu. Gradske vlasti se prave da ne vide katastrofu koju su im priredili. Kaže da je slao i dopise da sjedne s gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.


„Neki dan sam ponovo otišao u Gradsku upravu. Jelena Kos koja se nije pojavila obećala je da će u naselje poslati nekog refernta da vidi šta je napravljeno. Još uvijek niko ne dolazi. Put je bio mnogo bolji prije radova“, prisjeća se Gojković i dodaje da je nasip makadama koštao oko 1700 – 1800 KM i pita se u čiji džep je novac završio i zašto posao nisu uradili kako treba.


Mještani ističu da niko ne održava, niti nasipa puteve u Barlovcima u posljednje dvije godine.


„Ono što je najbitnije za spomenuti jeste da smo sve do 2020. godine uvijek mogli jednim, eventualno s dva telefonska poziva dobiti intervenciju gdje grejder da izađe i poravna put sa već postojećim nasipnim materijalom koji je kiša sprala i put zatim bude doveden u funkciju da mještani mogu da ga koriste“, rekao je mještanin Milan Vučković.



Mještani ističu da nemaju nikakvu komunikaciju s Gradskom upravom. Kada prijave problem uslijede odgovori: „Vidjećemo, pokušaćemo, primio k znanju“ i na tome sve ostane. Vučković kaže da je nadležne zvao više puta da put u zaseoku Lukende saniraju. Potrebno je grejderom samo jednom da se prođe i time bi se život ženi koja ide na dijalizu bubrega znatno poboljšao, ali nadležni su ostali gluvi na zahtjeve.


„U zaseoku Lukende imamo ženu koja ide dva puta sedmično na dijalizu bubrega, žena poginulog borca i jednostavno sam više puta pozivao Gradsku upravu ali nije bilo nikakvog odgovora. Trebalo bi prvenstveno grejder proći da put bude u funkciji jer ta gospođa kada je krenula na dijalizu kada je vozio član porodice on je autom nasjeo i probio karter i uništio je auto. Sanitarna kola neće da izlaze uz put da ne bi i oni probili karter, a žena treba na dijalizu. Nemamo komunikaciju s Gradskom upravom i ne možemo da riješimo problem“, rekao je Milan Vučković.


Mještanima i dalje ostaje nada da će nadležni bar u ovakvim situacijama imati milosti i da će uskoro dobiti put onakav kakav zaslužuju.



bottom of page