top of page

Umjesto amfiteatra, gradu prijeti tužba: Stanivukovićevo maštanje može da košta Banjaluku



Šest mjeseci od ustoličenja Draška Stanivukovića u fotelju gradonačelnika Banjaluke prošlo je sa nastavkom predizbornih obećanja, tako da je obećani amfiteatar na mjestu nekadašnjeg kina "Kozara" zaboravljen ili stavljen sa strane.


Investitor izgradnje zgrade na mjestu nekadašnjeg kina Kozara gdje je Stanivuković obećao amfiteatar, posjeduje sve potrebne papire, a grad mu ne izdaje građevinsku dozvolu. Ovo guranje Stanivukovićevih obećanja moglo bi koštati grad, jer ukoliko uz svu potrebnu dokumentaciju i prethodno obavljen dio posla investitor ne dobije građevinsku dozvolu, gradonačelnikova igrarija bi mogla koštati grad milionske tužbe.


Čak je i gradonačelnik to priznao u jednom od intervjua. Izjavio je još da je predložio investitoru da od svojih para napravi njegov obećani amfiteatar. Sve to tako suludo i nerealno zvuči. Kao i bolnica koju je obećao da će izgraditi, a poslije tražio od republičkih institucija da obezbijede novac za izgradnju. Sve bi on, ali da drugi plaćaju i grade, a on da vizionarski sve to posmatra i preuzima zasluge.


Građani koji su povjerovali da će dobiti amfiteatar i da na tom mjestu neće biti zgrada, a na račun toga dali povjerenje Stanivukoviću, izigrani su kao i mnogi drugi koji su povjerovali u njegova obećanja.


Od preuzimanja vlasti do danas u gradu nije započeta gradnja nijednog ozbiljnog projekta. Ako zanemarimo farbanje parking mjesta, postavljanje govornice, gospodin Stanivuković i njegovi stručni ljudi ne rade ništa.

bottom of page