top of page

Uhapšen Banjalučanin: Uzimao ljudima novac i obećavao posao u inostranstvu

Banjalučanin S.N. uhapšen je zbog sumnje da je prevario više ljudi u Banjaluci, od kojih je uzimao novac i obećavao posao u inostranstvu.U Policijskoj upravi Banjaluka su rekli da je osumnjičen da je počinio krivična djela „Falsifikovanje isprave“ i „Prevara“.



Oni su rekli da se S.N. sumnjiči se da je navedena krivična djela počinio na način da je od avgusta 2022. godine do juna ove godine u Banjaluci u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica da je zaposlen u agenciji koja se bavi posredovanjem pri zapošljavanju u Austriji i Njemačkoj, doveo u zabludu dvije osobe iz Banjaluka, te sačinio i falsifikovanim pečatom ovjerio lažne isprave koje su oštećeni potpisali, te mu za navodnu nostrifikcaiju diploma dali 530 KM.


Tokom kriminalističke obrade od S.N. uz potvrdu su oduzeta dva pečata u plastičnim kutijama.


O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumenotvanja predmeta protiv S.N. biće podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.Policijska uprava Banjaluka upućuje apel građanima da sve slučajeve opisanih prevara prijave pozivom na 122 ili lično u nadležnu policijsku stanicu.


bottom of page